A türkiz viseletéről, hatásáról dióhéjban

Kékvirág • ovális függő és medál türkizzel
A türkiz jelképe a jólétnek, szeretenek, és egészségnek.
Erős nyugtató hatása mellett élénkíti az agyműködést, miáltal segíti a figyelemösszpontosítást, serkenti a kreativitást. Elsöpri a hangulat ingadozást (depresszió, pánikroham), mentális labilitást, általa kiegyensúlyozottak, derűlátók, koncentráltabbak lehetünk. Csillapítja a lámpalázat, ideális segítőtárs, ha több ember előtt kell megszólalnunk (felelésnél, vizsgánál, esetleg szónoklatnál).
Gyógyítója a légúti megbetegedéseknek, hörghurutnak, asztmának, allergiának, szemeknek, szürke hályognak. Csökkenti az ízületi gyulladást, reumatikus panaszokat, köszvényt, hátfájást, vírus okozta fertőzéseket. Regenerálja a szöveteket, immunerősítő, támogatja a tápanyagok felszívódását. Erős méregtelenítő hatása is ismert. Véd a légterünkbe került elektromágneses szmogtól (tv, monitor, stb.).
A türkiz erős tisztító és védelmező kő, kiegyensúlyozza és összehangolja a csakrákat a finomtestekkel, továbbá segíti az összeköttetést a felsőbb dimenziókkal. Egyesíti az eget és a földet, a férfi és női energiákat.

Popular Posts